dagslys åbent tag
Dagslys
September 12, 2016
Trappe ny placering
Trapper
Trapper
Mange opfatter blot en trappe som en måde at bevæge mellem stueetagen og førstesalen – og det er da også den primære funktion. En trappe har dog langt større indflydelse på boligen, og det bliver først rigtig tydeligt, når man begynder at kigge på, hvilke rum trappen forbinder. I mange huse fører trappen fra førstesalen ned til et entré område, som ofte er et rodet område og til tider også mørkt.
Trapper
Trapper
Eksempel 1 viser et projekt, hvor trappen blev flyttet fra den mørke og rodede entré (den røde trappe) og istedet placeret i et hjørne af alrummet (den grønne trappe). På denne måde kommer trappen til at binde førstesalen sammen med husets opholdsrum på stueetagen, og følelsen af at ‘gå ud for at gå ind’ via entréen forsvinder. Samtidig kan der i entré området nu placeres en god skabsvæg til opbevaring.

Trapper
Trapper
Eksempel 2 viser et projekt, hvor trappen før gik ned i stuen (den røde trappe), hvor den nu fører ned til køkken / alrummet (den grønne trappe). Køkkenet var før projektet et mørkt område, og med den nye trappeføring trækkes lyset fra førstesalen nu ned i køkkenet. Når man går ned ad trappen om morgenen kommer man ned i køkken / alrummet, og kan herfra gå videre ind i stuen, som er blevet et uforstyrret område med plads til fordybelse.

Trapper
Trapper
Eksempel 3 viser et projekt, hvor trappen er flyttet fra en mørk nordvendt trappeopgang (den røde trappe) til den nye tilbygning (den grønne trappe), hvor dagslyset har optimale betingelser med en syd / vest vendt orientering. Når man træder ud af soveværelset om morgenen og har taget bad i det nye badeværelse, som der blev plads til i den tidligere trappeopgang, kan man gå ned i det dobbelthøje rum og nyde lyset og fællesskabet med resten af familien. Se flere indlæg.